Prijs voor technologische innovatie voedingsindustrie

Printervriendelijke versieSend by email

De Altran Stichting voor Innovatie lanceert in ons land een award voor veilig, duurzaam en gezond voedsel. Technologische innovaties in de voedingsindustrie, die ontworpen zijn om de voedselkwaliteit en -veiligheid te garanderen, komen in aanmerking voor de prijs. De winnaar krijgt niet alleen een 'traditionele' geldprijs, maar ook projectondersteuning door een team van ingenieurs van consultancyspecialist Altran.

De Altran Stichting voor Innovatie zet zich sinds lange tijd in voor de bevordering van menselijke en technologische innovatie ten dienste van het algemeen belang. In elk land selecteert de stichting een specifiek thema en reikt het de prijs uit aan het beste innovatief project. Dit jaar is het Belgische thema 'veilig, duurzaam en gezond voedsel'.

De globalisering zette een zoektocht in gang naar nieuwe technieken voor risicobeheersing inzake voedselveiligheid. De voedselketen van landbouwer tot consument wordt steeds complexer. "Het is dus van kritisch belang om naar nieuwe manieren te zoeken die gezond voedsel voor de consument kunnen garanderen", meent de Altran Stichting. Daartoe zijn bijkomende inspanningen nodig, op het vlak van technologische innovaties betreffende voedselveiligheid, duurzaamheid en gezondheid.

De award die de stichting uitreikt, gaat in 2013 naar technologische innovaties die ontworpen zijn om de voedselkwaliteit en -veiligheid te garanderen. Onder voedselkwaliteit wordt verstaan het bijdragen aan gezondheid, genot en tevredenheid, service en gebruiksvriendelijkheid. Voedselveiligheid omvat ook de traceerbaarheid, controle, het respecteren van de koude keten, etikettering, informatie en procescontrole.

Een internationale, onafhankelijke jury van experten selecteert een laureaat uit de kandidaten. Tot eind oktober kunnen kandidaturen ingediend worden. Eén van hen zal dankzij de award - een geldprijs en ondersteuning door ingenieurs van Altran - zijn project verder kunnen ontwikkelen tot een industriële realiteit. Altran, wereldleider op het vlak van innovatieve consulting, heeft expertise voor elke projectfase in huis: ontwikkeling van technologie, design, industrialisatie, intellectueel eigendom, projectmanagement, kostenoptimalisatie, zoeken naar partners, marketing, communicatie, enz.

Bron: http://www.vilt.be/Prijs_voor_technologische_innovatie_voedingsindustrie

Meer info: Altran Foundation website & Facebookpagina