Nieuws

Sinds 4 februari telt België zeven nieuwe fabrieken van de toekomst. Deze sterke bedrijven hebben ervoor gekozen om hun competitiviteit te verhogen aan de hand van geïntegreerde transformatietrajecten uit het Made Different-actieplan van Agoria en Sirris. 


Een slimme dop vertelt of de inhoud van een verpakking (zoals melk) nog geschikt is voor consumptie. Deze 'Smart Cap' is bovendien vervaardigd via 3D-printen, wat tal van voordelen biedt.


Het Italiaanse voedingsconcern Barilla en TNO presenteren op de EXPO2015 in Milaan een prototype van een pastaprinter die in staat is om in 3D pastavormen te printen.


Instructies via tablets: correct én up-to-date.
Elk bedrijf wil veilig en efficiënt produceren. Maar hoe blijf je dat garanderen? Door aan learning & development te doen, zoals FrieslandCampina.


Factsheets zijn documenten waar in twee pagina’s een beknopte en heldere introductie wordt gegeven over de nieuwste technologieën voor de voedingsfabriek van de toekomst. Hierin kan u de geschiedenis, werking en toepassing terugvinden, alsook de voor- en nadelen van de technologie. Om u snel op weg te helpen met deze technologie, komt u ook meer te weten over de prijs van deze technologie en een overzicht van testcentra en producenten.


Infrabaker International heeft begin november aangekondigd dat HJF, een toonaangevende Koreaanse leverancier van hoogwaardige levensmiddelen (vlees en sauzen), een Infrabaker heeft aangekocht voor hun vleesverwerkende bedrijven. 


Pulsemaster BV uit Bladel introduceert een nieuwe generatie PEF (pulsed electric field)-technologie voor het verbeteren van verwerkingsprocessen in de aardappelindustrie. Daarmee komt de definitieve doorbraak van PEF-processing in de foodsector in zicht.


Vanuit het F3 project maken we de voedingsbedrijven graag attent op een nieuw onderzoeksproject dat in de startblokken staat bij het Vlaams Instituut voor de Logistiek (VIL): ‘Cobots in logistics – werken met een robot als collega’. F3-partner Sirris zal hierin een aantal concrete cases van bedrijven uitwerken. Kunnen robots helpen om mijn logistiek proces efficiënter, betrouwbaar te maken? Zowel intelligente softwareprogramma’s voor stockbeheer als robots voor het behandelen van de producten in een magazijn, bieden veel mogelijkheden voor voedingsbedrijven op weg naar bedrijf van de toekomst. F3 helpt u graag verder als u hierover meer informatie wenst.


Save The Date – Flanders’ FOOD Technology Days

13th and 14th November 2014, Crowne Plaza, Brussels         

Why should you attend?

  • To learn about the most recent food technology developments first hand
  • To meet professionals involved in both the science and business of food
  • To see innovative technologies at work
  • To gain more value in just two days than from months work at the office

What's the offer?

  • Inspiring talks on technological trends and innovations in food quality, preservation and processing, 3D printing for food applications, the digital factory and much more
  • An exhibition where food professionals and technology providers can interact and innovative technologies can be demonstrated
  • 4 stars historical venue in the center of Brussels that can fully accommodate you to make your attendance as comfortable as possible