De pizzabakker van de toekomst?

Printervriendelijke versieSend by email

Het Amerikaanse Smart4Retail geeft instant manufacturing een  nieuwe impuls met zijn Let's Pizza-machine. Deze voedingsautomaat maakt in drie minuten tijd een pizza klaar uit alleen verse basisingrediënten.

Terwijl de klant kan toekijken via venstertjes, mixt en kneedt de machine bloem en water tot deeg, vormt er een pizzabodem mee, belegt deze bodem met verse ingrediënten en bakt het de creatie via een infraroodsysteem op korte tijd tot een echte pizza. In amper drie minuten tijd krijgt de klant zijn bestelde pizza in een kartonnen meeneemverpakking. De machine laat zelfs ruimte voor keuze van vier verschillende pizzasoorten.

Pizzamachine

De gebruikte ingrediënten zijn vers, niets is diepgevroren. Aandachtspunten tijdens het hele bereidingsproces zijn veiligheid en hygiëne. Ingrediënten zoals water en bloem worden in afgesloten, containers bewaard die door de overheid zijn goedgekeurd.

Om tot een dergelijke oplossing te komen, is het nodig zowel het productontwerp (de pizza en zijn ingrediënten) als het productieproces (de machine) integraal te herbekijken. Het resultaat hiervan is een volledig nieuw businessmodel rond pizza.

Met de machine gaat de fabrikant voor de kwaliteit van vers bereid voedsel aan een lage prijs met een zeker amusementsgehalte voor de klant die kan meekijken hoe de machine zijn pizza bereidt. Het bedrijf mikt op zowel winkels als scholen en andere publieke ruimten.

We weten niet of zo'n '3 minuten pizza'  ook even lekker smaakt als de typische Italiaanse tegenhanger...

Bekijk ook het filmpje: http://www.youtube.com/watch?v=B4_C1BmT-R8